Liften zijn essentieel voor mensen met een handicap om veilig en zelfstandig toegang te krijgen tot alle ruimtes in ziekenhuizen, winkelcentra, onderwijs- en sportcentra, kantoren, woongebouwen en zelfs privéwoningen.

Om ervoor te zorgen dat deze installaties bouwkundige barrières echt kunnen doorbreken, moeten ze voldoen aan een aantal kenmerken.

Belangrijkste kenmerken

Een toegankelijke lift stelt mensen met een handicap in staat om zich comfortabel te verplaatsen en garandeert hun veiligheid en autonomie. Hij heeft onder andere de volgende elementen:

  • Een ruime cabine voor rolstoelgebruikers, met voldoende ruimte om te draaien en een leuning. Hij moet ook een visuele en auditieve indicator hebben van de verdieping waarop hij zich bevindt.
  • Automatische deuren met een grote openingsruimte. Ze moeten worden geprogrammeerd met voldoende sluitingstijd zodat er geen incidenten optreden en een apparaat moet waarschuwen of ze open of dicht gaan.
  • Een bedieningspaneel op de juiste hoogte dat toegankelijk is met knoppen met kleurcontrast, verhoogde tekens en braille, evenals een geluidssignaal, gong en spraaksynthesizer.
  • Voldoet aan de regelgeving “Toegankelijkheid van liften voor mensen, inclusief mensen met een handicap” UNE EN 81-70.

Modellen toegankelijke liften

Bij MP hebben we een breed scala aan toegankelijke liften, waaronder de MP Flex en MP Mobi liften. Deze installaties zijn ontworpen met alle technische kenmerken die de beschikbare ruimte optimaliseren. Tevens een ontwerp om maximale veiligheid en comfort voor de passagier te garanderen.

Deze apparatuur kan zowel binnen als buiten gebouwen worden geïnstalleerd. Aanpssent aan de behoeften van elke persoon om het grootste comfort tijdens het gebruik te bieden.

Meer informatie: